BIKE & BOAT

Na naši kolesarski turneji bomo odkrivali izjemne naravne lepote južne dalmatinske obale in otoškega sveta na krovu tradicionalne motorne barke. Poudarki, kot so slikovito staro mestno jedro Korčule in otok Hvar s sivko v kombinaciji z otoki preprostejše dediščine, zagotavljajo nepozabno potovalno izkušnjo.
Glede na veter in vreme se lahko zgodi, da se tura prilagodi razmeram, v vsakem primeru pa bo izkušnja nepozabna in izpeljana v skladu z našimi pričakovanji.

bike_and_boat_maj_22

Okvirni plan potovanja je prevoziti 5 prelepih Hrvaških otokov (Šolta, Hvar, Vis, Korčula, Brač):

 1. Dan sobota 14.5.2022 – vkrcanje na barko v Splitu in ob 14:00 odhod proti prvemu otoku Šolta. Prva kolesarska etapo iz Stomorske do Maslinice in nazaj si bomo zapomnili po poti obdani s figovimi drevesi, rožmarinom in oljkami.
 2. Dan po zajtrku krenemo proti otoku Hvar – Stari grad, kjer nas čaka 2. kolesarska etapa do prelepe Jelse in Vrboske.
 3. Dan nas trasa pelje do glavnega mesta Hvar preko prelepe planote Brusje, znano po nasadu sivke in prelepih razgledov. Za najbolj vztrajne pa vsekakor ne moremo izpustiti vzpon na francosko trdnjavo Napoleon, kjer je preverjeno najlepši razgled na celoten Hvar in Paklene otoke. Na renesančnem trgu mesta Hvar si vsekakor zaslužimo osvežitev nato pa vkrcanje na barko in vožnja do Visa.
 4. Dan se po močnem zajtrku iz marine Vis odpravimo do meni najljubšega ribiškega mesteca Komiža. Obvezen postanek z kavico in pogledom na Biševo vas zagotovo ne bo razočaral. Obisk ene izmed najlepših plaž na Hrvaškem – plaža Stiniva je skoraj obvezen, najbolj pogumni, pa bodo lahko okusili svežino morja. Krožno pot mimo Podhumlja zaključimo na mestu Vis. Sledi vožnja z barko do Korčule – Vela luka
 5. Dan sledi najdaljša etapa v celem tednu. Rojstni kraj Oliverja Drgaojeviča Vela luka bo začetek 45 km dolge trase, ki vodi mimo vinogradnega okoliša in idilične vasice Čara. Filmski pogled na Pupnatsko luko bo očaral vsakega kolesarja. Tukaj brez skupinskega »selfija« ne bo šlo. V glavnem mestu Korčula nas čaka večerja, kjer bo po premaganih 1000 metrih višinske razlike še kako prav prišla.
 6. Dan po zajtrku odrinemo do naslednje destinacije na Hvaru – Sučuraj, zajahamo »jeklene konjičke« in se odpravimo do Pokrivenika. Lepi razgledi bodo samo še potrdili lepoto Hvara. Sledi vkrcanje na barko in plovba do Brača – Sumartin.
 7. Dan, zadnji dan kolesarjenja iz Sumartina na Zlatni rat in pa skupinsko kopanje na rtu. Ena izmed najlepših Evropskih plaž bo zaznamovala zaključek našega kolesarjenja. Sledi še zadnja večerja ob dobri družbi polno lepih vtisov, novih poznanstev in večnih spominov.
Namestitev: motorna barka Kapetan Jure

27m dolžine in 7,5 m širine. Število potnikov: 32. 16 kabin s klimo, svojo kopalnico in tušem.
Na zgornji palubi se nahaja skupni prostor za druženje, zajtrke in večerje in zunanji salon za

počitek. Na omenjeni palubi se nahaja tudi kuhinja in komandni most
Paluba za sončenje z 16. ležalniki se nahaja nad zgornjo palubo.

Cena 720 eur vključuje:

 • 8 dni / 7 nočitev na barki Kapetan Jure
 • 7 x pol penzion na barki Kapetan Jure
 • Organizacija izleta
 • Vodene kolesarske ture

Doplačila:

 • 20 eur /osebo – turistična taksa – plačilo na barki
 • Zagotovljeno parkirno mesto: 50 eur/ teden
 • Pijača na barki
 • Cena prevoza oseb in koles je odvisno od števila prijav

Prijavi se!

Vse dodatne informacije

Email: ski.prijava@gmail.com
Telefon: 051444042 Luka

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino