KEPA BIKE & SAIL

Drage ljubiteljice in ljubitelji športa in dobre družbe!

Si želite resnično nepozaben zaključek te poletne sezone, ki vas bo grel v mrzlih zimskih dneh? Potem je naš novi program, ki jadranju dodaja še športno aktivnost na kopnem, pravi za vas. Kepovci vas namreč od 28. 9. 2019 do 01. 10 2021 vabimo na nepozabno doživetje, kjer bomo idili napetih jader, vetru v laseh, popolni neodvisnosti, sprostitvi in jadranju mimo skritih kotičkov, dodali odkrivanje lepot otoka Brača na kolesu. Na nepozabnem doživetju bomo tako združili ljubezen do jadranja in ljubezen do odkrivanja lepot narave na kolesu. Z vsako prevoženo navtično miljo bomo občudovali modrino morja, spoznali skrite kotičke otoka, na kolesu pa odkrivali posebnosti otoka in njegovo kulturno zgodovino in tako prebudili tudi raziskovalnega duha v sebi. In ravno prebuditev raziskovalnega duha in nato klepet na jadrnici pod milim nebom je tisto, kar dela življenje tako posebno.

Za kolesarje je Brač gotovo eden izmed najbolj zanimivih otokov, saj je precej hribovit. Najvišji vrh je Vidova gora, ki je s svojimi 778 metri nadmorske višine najvišja gora vseh jadranskih otokov. Z več kot 395 kvadratnimi kilometri je Brač največji otok Dalmacije in tretji največji otok v Jadranskem morju. V dolžino meri približno 40 kilometrov, širok pa, v povprečju, 12 kilometrov. Obale ima nekaj čez 180 kilometrov, kolikor je dolga tudi najdaljša kolesarska pot, ki vodi okoli Brača. Skupaj je Brač prepreden s 25 kolesarskimi potmi različnih težavnostnih stopenj in za vsak okus, neodvisno od tega, ali ste rekreativec ali profesionalni športnik. In če vse to povežemo z dejstvom, da otok Brač spada med najbolj sončna področja Dalmacije in da je povprečna poletna temperatura 25 stopinj, konec septembra pa za stopinjo dve nižja, dobimo popolno kombinacijo za kolesarske podvige.

Izhodišče našega podviga bo za nekatere v Trogirskem zalivu za druge pa v Splitu, od kjer se bomo podali proti otoku Brač, natančneje proti ribiški vasici Bobovišča, kjer bo naše izhodišče za prvi kolesarski podvig. Na prvi kolesarski podvig se bomo odpravili naslednje jutro, 28. 9. 2021. In sicer se boste lahko odločili za krajšo pot (okvirno 15 km – 20 km) ali daljšo pot (okvirno 35 km – 45 km), ki bo vodila do naslednjega sidrišča jadrnice. Tiste, ki se bodo odločili za krajšo pot, bo na dogovorjeni točki pričakala jadrnica, s katero se boste nato podali naprej do cilja tistega dne. Tisti, ki se boste podali na daljšo pot, pa boste prikolesarili vse do sidrišča jadrnice tistega dne. Na enak način bodo zastavljene poti tudi v naslednjih dneh, vse do 01.10.2021, ko se bomo v popoldanskih urah odpravili nazaj v izhodiščno marino.

Da bo oddih res, kot se spodobi, bodo 2 večerje organizirane v lokalnih konobah. Ker pa je svojevrsten užitek večerjati na jadrnici, bo poskrbljeno tudi za to, saj boste imeli za pripravo ene večerje hrano na jadrnici, prav tako bo na jadrnici hrana za zajtrke kot seveda tudi pijača (seznam bo objavljen naknadno).

Natančen program jadralske in kolesarskih poti bo objavljen naknadno. Vsekakor pa bo zanimiv in ne preveč naporen, saj je glavni namen popoln odklop in oddih. Kolesarili bomo sicer vsak dan, lahko pa kakšno od dnevnih aktivnosti izpustite in se po svoje sproščate na krovu jadrnice.

Kepovci bomo tako zopet poskrbeli za vas in opremili jadrnice do zadnje podrobnosti ter pripravili zanimiv kolesarski program. S seboj tako lahko, poleg oblek in toaletne torbice, vzamete le kakšno prisrčnico ali majhen priboljšek, za vse ostalo bomo poskrbeli mi.

 Cena 3 dnevnega jadranja in kolesarjenja* zajema:

– najem barke,
– posteljnino in končno čiščenje,
– strošek skiperja in male šole jadranja,
– strošek vseh privezov in taks**,
– strošek goriva,

– 2x večerja v konobah,

– hrana na jadrnici (1x večerja, 4x zajtrk).

-pijača na jadrnici

CENA : 320 EUR / OSEBO ob  zasedenosti jadrnice

*udeleženci imajo svoja kolesa, ki jih pripeljejo sabo

** v primeru spremembe poti zaradi slabega vremena je možno dodatno doplačilo za privez

Plačilo:
30 % ob prijavi in
70% do 20. 8.2021

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino